Tips til at værdisætte dit indbo

Det er svært at værdisætte sit eget indbo. For hvad har egentlig værdi? Noget har høj værdi i kroner og øre, mens andet har det i affektionsværdi.

Ikke desto mindre er det vigtigt, at du gør øvelsen, når det kommer til din indboforsikring. Ellers kan du risikere, at du enten betaler for meget for din forsikring, eller at du ikke er dækket godt nok, hvis skaden sker, og dermed snyder du dig selv for en større erstatning.

Men hvad skal med i din indbosum?

Din indboforsikring dækker dig og din husstand på din folkeregisteradresse, samt udeboende børn under 21 år, når de bor alene.

Indbo er populært sagt ”alle de genstande, der falder ud af dit hus, hvis du vender det på hovedet”. Dvs. dine møbler, køkkenudstyr, tøj, inventar, malerier, computer, mobiltelefon, smykker, vin, haveredskaber, hobbyværktøj, havemøbler mv.

Sådan kan du værdisætte dit indbo:

  • Gennemgå huset ét rum ad gangen – og lav en liste over dine værdier. Søg på nettet for at finde værdien, hvis du er i tvivl. Hvis du f.eks. har mange designermøbler eller værdifulde smykker, så skal det også med i din indbosum.
  • Brug et regneark (f.eks. excel), når du beregner indbosummen, så kan du nemlig nemt opdatere værdierne på et senere tidspunkt.
  • Tag billeder mens du er i gang, så husker du det hele, hvis uheldet er ude en dag.
  • Overvej undervejs om du har behov for tilvalg til din indboforsikring. Det kan være udvidet elektronikforsikring, ekstra cykelforsikring, elhjælpemidlerforsikring, windsurfere og meget mere. Se mere om tilvalg her.

Indboforsikring der lidt mere end standard

Dit indbo skal være forsikret i tilfælde af brand, vand og tyveri. Men hos os får du også ID-sikring, Web Clean-up og psykologisk krisehjælp med i pakken. Ligesom du selv kan tilvælge særlige dækninger, f.eks. til elektronik, cykel m.v.

På den måde får du nemlig præcis den indboforsikring, der passer til dig og din familie.

Læs mere om indboforsikringen