Har du husket at forsikre dit nye firbenede familiemedlem?

Hundeboom oven på Coronakrisen
Nedlukning, aflyste ferieplaner, hjemmearbejde og masser af kvalitetstid med familien har fået mange danskere til at købe et nyt firbenet familiemedlem. Det er også noget, som Dansk Kennel Klub har bemærket, for alene hos dem har der været en stigning på 10% af nyregistrerede hunde fra 2019 til 2020 svarende til 23.742 hunde. I krisetider er det ikke så overraskende, at mange får lyst til at købe en hund. Hunden er en trofast ven, som giver nærvær og tryghed i en underlig tid. Desuden har hunden hjulpet mange danskere i den svære Coronatid med at bekæmpe ensomhed.

Husk at tegne en ansvarsforsikring til dit nye kæledyr
Mange af de nye hundefamilier glemmer desværre at forsikre deres hund med en ansvarsforsikring, som ellers er lovpligtig i Danmark. Forsikringsbranchen har i den samme periode kun set en stigning på 2% i antallet af lovpligtige ansvarsforsikringer. Ifølge Dansk Hunderegister er der mellem 800.000 og 850.000 registrerede hunde i Danmark. Hvis man sammenligner det med, at der i forsikringsbranchen i 2020 i alt var tegnet 590.823 solgte ansvarsforsikringer, betyder det, at op mod 200.000 hunde ikke er ansvarsforsikret. Det tyder altså på, at der er mange hundeejere som enten glemmer eller undgår at forsikre deres kæledyr. Det er en bekymrende tendens, fordi det er vigtigt, at hundene bliver forsikret.

Et eksempel kunne se således ud: Hvis du bliver bidt af en uforsikret hund, kan hundens ejer risikere at skulle betale dig en stor erstatning, hvis skaden giver dig varige mén, tab af erhvervsevne eller invaliditet. Derfor er det meget vigtigt, at du husker at købe en ansvarsforsikring til dit nye kæledyr.

Kilde: www.ddk.dk

Hundeforsikring

Din hund skal forsikres med den lovpligtige hundeansvarsforsikring. Vi samarbejder med Agria Dyreforsikring, der tilbyder fleksible forsikringsløsninger til alle dine kæledyr.

Det kan være en god idé at tegne en udvidet hundeforsikring, som dækker person- og tingskade, hvis din hund gør skade på andre personer eller deres egendele. Det er derudover muligt at tegne en sygeforsikring, som dækker, hvis din hund bliver syg.

Læs mere