Rødt og Grønt Kort

Har du styr på det røde og grønne kort?

Det er vigtigt, at sikkerheden er på plads, når turen går til udlandet. Du skal kunne dokumentere, at du kører i din egen bil, og at den er ansvarsforsikret. Så har du ret til autohjælp, hvis bilen går i stykker eller er involveret i et færdselsuheld. Det grønne og røde kort er to uundværlige beviser, som er vigtige at have styr på inden ferien starter.

Det grønne kort 

Det grønne kort er dit bevis for, at bilen er ansvarsforsikret. Vær opmærksom på i hvilke lande, du skal medbringe det grønne kort.

– Ikke nødvendigt: I EU-lande inklusiv Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

– Nødvendigt: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Marokko, Moldova, Montenegro, Nordmakedonien, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og UkraineLæs mere.

BEMÆRK! I Kosovo godtager myndighederne ikke det grønne kort. Derfor er det vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen, da du ellers risikerer at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld.

Hvis du bliver involveret i et færdselsuheld under et ophold i udlandet, er det vigtigt at få en kopi eller tag et billede af modpartens grønne kort.

Du kan bestille det grønne kort i Kundeservice.

Det røde kort – eller Rødt Kort-appen

Det røde kort er dit bevis for, at din bil er kaskoforsikret med adgang til SOS Internationals assistance i udlandet ved færdselsuheld eller driftsstop:

  • Bugsering/vejhjælp
  • Udlejningskøretøj
  • Hjemtransport af køretøj
  • Hjemrejse fra uheldsstedet med fly, tog eller skib
  • Fremskaffelse/forsendelse af reservedele
  • Mulighed for lån til reparationer

Dit røde kort gælder så længe, du har en kaskoforsikring af din bil hos os. Derfor er det ikke nødvendigt at bestille et nyt, medmindre du skifter forsikringsselskab.

Se mere om det røde kort, og hvilke lande det dækker her.

Husk at du kan downloade Rødt-Kort-appen inden afrejse her.

Du kan desuden få et særskilt rødt kort til din campingvogn eller anden anhænger. Din campingvogn er nemlig omfattet af din bils ansvarsforsikring, men ikke af bilens kaskoforsikring.

Skræddersy din bilforsikring til dine behov.

Vi anbefaler en bilforsikring med ansvars- og kaskodækning. Så får du f.eks. dækning af skader på din bil ved uheld, redning og vejhjælp i udlandet. Derudover kan du tilvælge autohjælp, ekstraudstyrsdækning m.m., så din forsikring passer bedst muligt til dine behov.

Læs mere