Hvad skal du være opmærksom på ved udlejning af sommerhus?

Corona pandemien har stadig stor påvirkning på vores alles hverdag. Igen i år planlægger mange danskere at blive i Danmark, og det giver stor efterspørgsel på at leje sommerhuse.

Drømmer du om at udleje dit sommerhus? Der kan være rigtig gode indtjeningsmuligheder forbundet med at udleje sit sommerhuset, men tjek din sommerhusforsikring, før du starter. Hvis du ikke har tilvalgt en lejerskadedækning, er du ikke dækket af forsikringen, hvis lejerne forvolder skade på eksempelvis inventaret.

Hvis du går og overvejer at udleje dit sommerhus, skal du huske at kontakte os.

Ønsker du at udleje dit sommerhus, anbefaler vi, at du vælger lejerskadedækning. Så er du dækket, hvis dine lejere gør skade på sommerhuset.

Pia Golsche Knappe / Kundedirektør

Hvad dækker din sommerhusforsikring?

Det er vigtigt, at du har tegnet en sommerhusforsikring til dit sommerhus. Det gælder også selvom du ikke udlejer det. Hvis du vil udleje eller udlåne dit sommerhus, kan du hos Det Faglige Hus Forsikring tegne en lejerskadedækning. Den går ind og dækker ved pludselige skader, som lejere eller lånere forvolder. Den dækker samtidig ved tyveri og hærværk på de forsikrede bygnings- og indbogenstande.

Læs mere

Udlån dit sommerhus

Du har nok lånt dit sommerhus ud til familie og venner uden at tænke videre over, hvordan du er stillet, hvis de forvolder skade på sommerhuset. I tilfælde af, at skaden skulle ske, er det en god idé, at I inden udlånet forventningsafstemmer, hvordan skaden skal erstattes. Så kan I føle jer tryg ved at udlåne og låne sommerhuset.

Udlej dit sommerhus privat eller gennem bureau

Du kan vælge selv at stå for udlejningen af dit sommerhus eller få et udlejningsbureau til at stå for det. Ligegyldigt hvad du vælger, er det altid en god idé at snakke med os for at høre, hvordan du er dækket.

Gode råd, hvis du vil udleje/udlåne dit sommerhus

  • Tjek om din forsikring dækker ved udlejning af dit sommerhus.
  • Hvis du udlejer privat, skal du huske, at lejer underskriver en lejekontrakt og lægger et depositum.
  • Hvis du låner sommerhuset ud, anbefaler vi, at begge parter er enige om, hvilken forsikring der dækker i visse situationer. Lav aftalen på skrift.
  • Minimér risikoen for skader og tyveri i forbindelse med udlejning eller udlån ved at fjerne værdifuldt indbo.
  • Dokumentér dit indbo med en liste, fotos eller video, inden du overdrager dit sommerhus til andre – både hvis det gælder lejere eller lånere.