Sikkerhed på el-løbehjul

Kom sikkert fra start med dit el-løbehjul. Få tips til, hvordan du passer bedst muligt på dig selv og andre i trafikken – og bliv klogere på, hvordan du er dækket, hvis du kommer til skade med el-løbehjulet.

Desværre sker der mange uheld med el-løbehjul. Grunden hertil kan være pga. dårlig balancering og små hjul. Så bare et lille bump i vejen kan medføre, at du vælter og kommer til skade eller kommer til at forvolde skader på andre personer.

Vi har samlet en række tips og god information omkring, hvordan du er dækket af din forsikring, så du kan færdes sikkert i trafikken på dit el-løbehjul.

Forsikring af el-løbehjul

Forsikring af el-løbehjul varierer alt efter, om det er et privatejet eller et lejet el-løbehjul.

Privatejet el-løbehjul

Hvis du selv har købt et el-løbehjul med en maksimal hastighed på 20 km/t, er det omfattet af din indbo- og ansvarsforsikring. Det betyder, at hvis du forvolder skade på andre personer eller deres ting med dit privatejede el-løbehjul, kan du anmelde skaden til din ansvarsforsikring.

Skader, som er forårsaget af brand, vand samt tyveri af el-løbehjulet kan du anmelde til din indboforsikring. Ved tyveri er det en forudsætning, at el-løbehjulet var fastlåst til et fast punkt eller placeret i en aflåst bygning.

Det er desuden vigtigt, at du har en ulykkesforsikring, som omfatter skader i tilfælde af, at du selv kommer til skade med dit private el-løbehjul.

Lejet el-løbehjul

Hvis du har lejet et el-løbehjul og kommer til at forvolde skade på andre personer eller deres ting, skal du anmelde det til udlejerens ansvarsforsikring.

Som lejer skal du kunne fremvise, at el-løbehjulet er forsikret af udlejer. Tjek gerne udlejers website for forsikringsdokumentation, før du lejer el-løbehjulet.

Tips til din sikkerhed på el-løbehjul

 • Brug altid cykelhjelm, når du skal køre på el-løbehjul.
 • Tjek at alt lys og reflekser på el-løbehjulet virker.
 • Prøv el-løbehjulet af, før du skal ud i trafikken. Du skal kunne køre stabilt, bremse hurtigt og sikkert, holde øje og give tegn uden at miste balancen.
 • Vis hensyn til dine medtrafikanter, cyklister og fodgængere. Det kan være svært for andre at vurdere din fart. Vær også opmærksom på, at du kan være svær at høre, når du overhaler andre.
 • El-løbehjul er kun beregnet til en person ad gangen af sikkerhedsmæssige årsager.

Regler for brug af el-løbehjul

 • El-løbehjul må max kunne køre 20 km/t. Det Faglige Hus Forsikring forsikrer ikke el-løbehjul, som kan køre hurtigere end det.
 • Der skal altid være lys tændt på el-løbehjulet ved kørsel. Der skal være en hvid eller gul lygte placeret foran og en rød lygte bagpå. Lyset skal være synligt på minimum 300 m afstand.
 • El-løbehjulet skal have en rød refleks monteret bagpå, en hvid refleks foran samt gule eller hvide reflekser på hver side.
 • Der må ikke være et sæde placeret på løbehjulet.
 • El-løbehjulet skal være CE-godkendt, så det overholder EU-lovgivningen: Vægt: max 25 kg, længde: max 2 m og bredde: max 70 cm
 • Børn under 15 år må ikke køre på el-løbehjul.
 • Følg altid cykelreglerne: Kør på cykelstier – du må ikke køre på fortov eller i fodgængerfelt. Følg cyklistsignalerne og giv tegn, når du skal dreje eller stoppe.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Styr på din indbo- og ansvarsforsikring?

Med en indbo- og ansvarsforsikring har du tryghed i hverdagen. Med i forsikringen får du f.eks. gratis online lægehjælp, adgang til psykologisk krisehjælp og gratis cybersikring. Du har desuden en række tilvalgsmulighed, så din forsikringsdækning bliver endnu bedre.

Læs mere om indbo- og ansvarsforsikring

Spørgsmål og svar

Dækker min forsikring, hvis jeg kommer galt på et el-løbehjul?

Privatejet el-løbehjul:

Hvis du kommer til at forvolde skader på andre personer eller deres ting med dit privatejede el-løbehjul, kan du anmelde skaden til din ansvarsforsikring.

Hvis dit el-løbehjul går i stykker, f.eks. i en brand eller bliver stjålet, kan du anmelde skaden til din indboforsikring (dækning dog max op til 8.000 kr. pr. forsikringsbegivenhed). Ved tyveri er det en forudsætning, at el-løbehjulet var fastlåst til et fast punkt eller placeret i en aflåst bygning.

Kommer du til skade ved brug af dit privatejede el-løbehjul, kan du anmelde skaden til din ulykkesforsikring.

Lejet el-løbehjul: 

Hvis du har lejet et el-løbehjul og kommer til at forvolde skade på andre personer elleres ting, er det udlejerens ansvarsforsikring, som skal dække. Du skal kunne fremvise, at det lejede el-løbehjul er forsikret. Tjek eventuelt udlejers website for forsikringsdokumentation, før du lejer el-løbehjulet.

Hvordan får jeg 15% i samlerabat?

Du får 15% i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer indboforsikringen med 2 af følgende forsikringer:

Du kan også slippe for selvrisikoen (op til 1.709 kr.) på din indboforsikring, hvis du DNA-mærker dine værdigenstande. Se flere fordele her.

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side