Vær godt dækket, hvis ulykken skulle ske

Alle kan være uheldige, og hvis uheldet nu skulle ske, er det godt at være forsikret. Hos os får du gode tilvalgmuligheder, så du kan sammensætte din ulykkesforsikring, så den passer til din hverdag.

Du kan bl.a. tilvælge strakserstatning. Den fungerer som et plaster på såret, hvis du kommer ud for en dækningsberettiget ulykke. Med strakserstatning kan du få en erstatning på 15.000 kr. ved visse knoglebrud eller overrivning af visse ledbånd. Se mere under “tilvalg”.

Har du husket dit barns ulykkesforsikring?

Vi tilbyder også at forsikre dit barn. For dit barn skal egen børneulykkesforsikring. Læs mere her.

Det er ofte hjælpen bagefter, som er afgørende for, at du kommer godt videre. Vi er her for at hjælpe dig godt videre.

Pia Golsche Knappe / Kundedirektør

Hvad indeholder Ulykkesforsikringen?

Heltids- eller fritidsulykke
 • Heltidsulykkesforsikring dækker hele døgnet, uanset om du kommer til skade på arbejdspladsen, i hjemmet, ved frivilligt arbejde eller vennetjenester. Den udbetales, hvis du kommer til skade i forbindelse med dit arbejde, også selv om du får erstatning fra en arbejdsplads.
 • Fritidsulykkesforsikring dækker, hvis du kommer ud for en ulykke i din fritid. Hvis du arbejder minimum 30 timer om ugen og er dækket af en arbejdsskadeforsikring i arbejdstiden, kan en fritidsulykkesforsikring være nok for dig. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke er dækket af denne forsikring ved f.eks. forenings- og klubarbejde, eller hvis du hjælper din nabo, familie eller venner, uanset om det er lønnet eller ej.
Invaliditetsdækning
 • Vi fastsætter en invaliditetssum sammen med dig. Invaliditetssummen afgør størrelsen på din erstatning, hvis du får et varigt mén eller bliver invalid pga. en ulykke.
 • Varigt mén eller invaliditet er permanente helbredsmæssige skader, som forringer din livskvalitet pga. gener, smerter eller psykiske mén. Méngraden fastsættes ud fra en vejledende tabel, som Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring har udarbejdet. Erstatningen for det varige mén fastsættes dermed ud fra den medicinske invaliditet. Denne fastsættelse sker på baggrund af lægeerklæringer, som er udfærdiget sammen med dig og en læge.
 • Ulykkesforsikringen kan tegnes med en méngrad fra 5% – og du får som udgangspunkt dobbelterstatning fra 30% varigt mén.
Tandskadedækning

Dækker dine tandskader, hvis de er opstået pga. en dækningsberettiget ulykke (Forsikringen omfatter dog ikke tyggeskader).

Behandlingsudgifter

Dækker rimelige og nødvendige udgifter til behandling ved fysioterapeut, kiropraktor, osteopat, zoneterapeut og akupunktør (efter lægelig vurdering).

Udgifter hertil betales indtil din tilstand lægeligt anses for stationær, men maks. til méngraden er fastsat, og aldrig mere end til 1 år efter ulykkesdagen.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Strakserstatning

Strakserstatning er en økonomisk kompensation, som du kan få udbetalt i forbindelse med en skadehændelse.

Hvis du bliver udsat for en dækningsberettiget skade får knoglebrud*, total overrivning i akillessene, total overrivning af sideledbånd eller delvis eller hel overrivning af korsbånd, kan du få en strakserstatning. Erstatningen er 15.000 kr. pr. skadehændelse og den udbetales, uanset om du får varige mén. Det er kun muligt at få én erstatning pr. legemsdel om året. Det betyder, at du ikke kan få fem erstatninger, hvis du brækker samme knogle fem gang på et år.

Hvis du ønsker at tilvælge en strakserstatning til dit barn, kan det tilvælges til børneulykkesforsikringen.

* Ved knoglebrud er følgende dækket af strakserstatningen: Kraveben og skulder, over- og underarm, albue, håndled og mellemhånd/håndrod, kæbe, nakke og ryg, bækken, hofte og haleben samt lår- og underben, knæ, ankel og mellemfod/fodrod inkl. hæl.

Farlig sport

Dækker risikofyldt sport og aktiviteter, hvor det anses, at risikoen for ulykke er højere end ved almindelige sportsgrene. Tilvalget dækker:
 

 • Træning og deltagelse i motorløb
 • Boksning, selvforsvar og kampsportsgrene
 • Bjergbestigning, bjergklatring, rappelling
 • Faldskærmsudspring, paraglidning, hanggliding, parasailing
 • Elastikspring
 • Dykning
 • Drage-, svæve-, og ultralightflyvning
 • Fritidspilot
 • Rafting
   

Farlig sport er en tilvalgsdækning, som forudsætter, at du også har en invaliditetsdækning. Tilvalget dækker ikke ved dødsfald, og dækker ikke tandskader som er opstået i forbindelse med boksning, selvforsvar og kampsport.

Dækning ved død

Dækningen tilfalder nærmeste pårørende, medmindre andet er valgt. Dødsdækningen udbetales kun, hvis det er sket på baggrund af en ulykke.

Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i ulykkesforsikringen:

Er du eksisterende kunde fra før 1. februar 2021, kan du have en tidligere udgave af forsikringsbetingelserne, hvilket vil fremgå af din police. Disse kan du se her.

Vil du høre mere?

Vi tilpasser forsikringsløsningen til dit behov.
Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hos Det Faglige Hus Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Værd at vide

Hvor og hvornår dækker min ulykkesforsikring?

Forsikringen dækker hele verden (maks. 2 år ved rejser og ophold uden for Danmark).

Du vælger, om du vil have en heltidsulykkesforsikring eller en fritidsulykkesforsikring.

Husk at tilvælge en børneulykkesforsikring til dit barn.

Har du allerede en ulykkesforsikring via dit medlemskab i Det Faglige Hus?

Hvis du allerede har en ulykkesforsikring tilknyttet dit medlemskab i Det Faglige Hus, så skal du være opmærksom på, at den dækker ved en méngrad fra 10%. Vi anbefaler derfor, at du supplerer ulykkesforsikringen med en forsikring, der dækker ved en méngrad fra 5%. På den måde er du også sikret ved mindre ulykker, hvor du måske kan opleve mén. Hvis du får en méngrad på 10% eller mere, vil du få udbetaling fra begge forsikringer. Erstatning ved død udbetales også fra begge forsikringer.

Se forsikringsbetingelser for den kollektive heltidsulykkesforsikring her

Tjek om der er inkluderet en heltidsulykkesforsikring i dit kontingent ved at logge ind i MIT detfagligehus. Du finder informationen under Profil og Medlemskab.

Skal du anmelde en skade på din ulykkesforsikring via Det Faglige Hus?

Du kan anmelde din skade eller se mere her.

Kan jeg få en samlerabat?

Ja, vi giver 15% i rabat, hvis du kombinerer din indboforsikring med 2 af følgende forsikringer:

Hvordan overfører jeg mine forsikringer til Det Faglige Hus Forsikring?

Det er hurtigt og nemt klaret i 3 step:

1) Vi gennemgår dine forsikringsbehov sammen.
2) Du får et forsikringstilbud af os, som du accepterer.
3) Vi klarer resten: Vi opsiger dine gamle aftaler – og tilmelder dig betalingsservice, hvis du ønsker det.

Har du forsikring ved din fagforening?

Hvis du som medlem i Det Faglige Hus har tegnet en kollektiv ulykkesforsikring, kan du anmelder din skade eller se mere her.

Læs mere

Fri adgang til online lægehjælp

Har du din indboforsikring hos Det Faglige Hus Forsikring kan du nu gå til lægen hjemmefra med Hejdoktor lige ved hånden. 7 dage om ugen. Det er en ekstra skadesforebyggende fordel, som giver tryghed i en travl hverdag, uden at det koster dig ekstra. Samtidig slipper du for lange telefonkøer og ventetid i venteværelset.

Læs mere

Husk at forsikre dit barn

Med en børneulykkesforsikring er dit barn dækket hele døgnet, også i skolen og på fritidsjobbet.

Læs mere